Om ni kommer att följa den här bloggen kommer ni att märka att Höga Nord rekords kommer att återkomma gång på gång. Anledningen är att de är ett av Sveriges just nu mest intressanta skivbolag.

Att tryggt vända sig mot ett skivbolag för vägledning är inget nytt. Det spelar ingen roll om bolaget heter Southern Lord, Motown eller Mute, ett skivbolag ska vara en garanti för kvalitet – du ska kunna gissa dig till hur bandet låter bara genom att se bolagsloggan.

Höga Nord och Woah Dad – kampen om Götet

De senaste åren har Göteborgska Höga Nord varit ett av Sveriges mest intressanta skivbolag. Annars domineras staden av bolaget Woah Dad, men när de maximerar sin närvaro med Sveriges allra största artister som råkar bära någon slags indie-aura och flyttar in på självaste Liseberg, känns Höga Nord som den sanna rebellen som faktiskt aldrig  växte upp.

Jag har inget ont att säga om vare sig Håkan Hellström eller Dolores Haze och sannerligen inte om INVSN, men det är bara det att när underjorden känns underjordisk händer det något med mig, och Höga Nord känns underjordiska på riktigt.

Sonic Tundra gör tummen upp för Mythologen

Ett av banden/artisterna jag verkligen fastnat för på Höga Nord är Mythologen. Galet malande och malande är bra. En promenad med Mythologen i lurarna är som att gå rakt in i galenskapen, och det menar jag på ett mycket positivt sätt.

Vem fan behöver droger när Mythologen redan dragit i sig allt på bordet och låter dig höra hur det känns?

Jag hoppas verkligen att de aldrig säljer ut Ullevi utan håller sig nere i underjorden, även om de skulle förtjäna en arena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s