Det var några år sen retro-thrash-vågen sköljde över oss med full kraft. Plötsligt blev shorts, bandana och jeansväst det enda som gällde på de moshande dansgolven.

Jag ska inte påstå att jag är thrash-fanatiker, eller att jag följer scenen med något som ens liknar sakkunskap. Däremot är jag en good times-kille som älskar människor som helt enkelt gillar att ha kul.

Neurosis absoluta motpoler

I ett tidigare inlägg skrev jag om Neurosis, och om det finns ett band på jorden som är Oaklands filosofers absoluta motsatser kan det mycket väl vara Municipal Waste. De sätter högt värde i att vara så korkade som möjligt, och ska man vara korkad med stil ska man se till att vara ordentligt korkad, och det är Municipal Waste.

Här handlar det om att mosa Bud-burken i pannan och slänga sig in moshpiten utan en tanke på sitt eget liv eller morgondagen.

Skenet bedrar

Men självklart är inte Municipal Waste så korkade som de verkar. De har både ett etiskt driv och vågar sticka ut hakan med politiska utspel, men så klart tänker de inte vara särskilt subtila när de gör det.

I en tid av populism så kanske det krävs att några korkade bonnläppar faktiskt talar ett språk som människor förstår och sparkar in lite dörrar och lever jävel för att folk ska orka vakna, och är det någon scen som behöver vakna är det metalscenen, och ett band som Municipal Waste pratar inte bara med de redan frälsta utan har faktiskt möjlighet att övertyga den apolitiska.

Även om Municipal Waste inte varit det allra hetaste de senaste åren har de ändå visat att de kan leverera och hållas sig relevanta. Förhoppningsvis kommer de fortsätta vara lika korkade engagerande i många år till.

Här under hittar ni en video till en låt som har några år på nacken. Dock har den kanske en av världshistoriens bästa låttitlar.

Municipal Waste –Wolves of Chernobyl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s