Omslaget till spliten mellan Electric Wizard och Reverend Bizarre
Vinylsplit mellan Electric Wizard och Reverend Bizarre

Jag är inte en pryd man, men hur ska jag förklara det här omslaget för min dotter när hon gräver fram den ur samlingen i framtiden.

För det först, jag förstår att det är naivt av mig att tro att min dotter skulle ha något intresse för min skivling när hon blir äldre.

Men om, så har jag ett och annat att förklara, så det är lika bra att slipa argumenten redan nu.

Electric Wizard är världens bästa band och bör förlåtas för allt

Jag vet inte om det är ett argument i sak, men det är ett faktum. Det spelar ingen roll hur mycket grime och soul jag konsumerar, Electric Wizard finns alltid där.

Witchcult Today kontra Dopethrone

Jag upptäckte dem med skivan Witchcult Today, och det är fortfarande den jag håller närmast hjärtat. Det är väl allmänt känt att Dopethrone är deras största stund, men jag fastnade för Witchcult today för att de prioriterar svänget. Skivorna innan fokuserade mer på tyngd men för mig är svänget prio ett.

Avbildning är inte samma sak som uppmuntran

Här kommer ett vettig argument. När människor i allt som oftast ger sig på att tolka musik och texter ska det alltid göra biografiskt. Många har svårt att förstå det här med att oklä sig en roll och spela ut en karaktär.

Vi ska väl inte på allvar tro att David Bowie trodde att han var en rymdman. Det är i och för sig inte omöjligt att han vid olika tidpunkter i livet trodde att han var det.

Likt film och litteratur måste musiken också få gå in i roller och avbilda även det smaklösa och det främmande.

Och Electric Wizard är smaklösa. De är dessutom så jäkla bra på det att de förtjänar vår respekt. De är konstnärer. Nämnde jag att de gjort en låt om en knarkande vampyr?

De har gjort en låt som heter Legalize drugs and murder

Den rubriken säger väl det mesta. Den titeln är värd ett Nobelpris i sig. Kanske ännu svårare att motivera för ett tonårsbarn, men det är så briljant att den trumfar all världens moralism.

Made my case?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s