Den där kvällen i en källare i Växjö var det inte bara Electric Wizard som stod på scenen. Som förband agerade Blood Ceremony.

Mer flum än tyngd

Tvärflöjtrockande Blood Ceremony spelar precis som Electric Wizard hårdrock med ockulta tema. Men i övrigt har de inte mycket med varandra göra. Blood Ceremony bygger mycket på sextiotalsflum, lika mycket Jefferson Airplane som Black Sabbath.

Men precis som Electric Wizard luktar musiken och imagen möglig kapell på den engelska landsbygden, och den doften ska man alltid bejaka.

Flera skivor i bagaget

Blood Ceremony bildades 2006 i Kanada och har flera skivor i bagaget. Bandet upptäcktes av den alltid lika kompetenta etiketten Rise Above Records. Gillar du tung rock som viskar om gamla civilisationer och kriminella motorcykelgång från 1960-talet ska du göra deras hemsida till din startsida.

Det senaste albumet, Lord of Misrule, kom 2016. Är det för mycket att hoppas på ett nytt släpp under 2018? Det skulle smaka det. Blir det inget nytt med Electric Wizard kräver jag något nytt av Blood Ceremony. Så det så. Att be om både och känns nästan för girigt.

Blood Ceremony mognar som fint vin

Innan jag såg dem live hade jag inte hört dem, och jag ska inte säga att de rockade sockarna av mig där och då. Blood Ceremony är snarare ett band jag närmat mig i efterhand. Det handlar nog om att lära sig att älska tvärflöjten. När man väl har gjort det är det bara att tuta och köra. Nästa gång jag ser dem live tänker jag stå längst fram, hytta med näven och sjunga med. Kanske, om tillfället känns rätt, spelar kommer jag att spela lite lufttvärflöjt.

Solid visuell framtoning

Vill du att din hårdrock ska visualiseras av urgamla ritualer i engelsk klostermiljö är detta bandet för dig. Kolla in videon till Goodbye Gemini här under.

Blood Ceremony – Goodbye Gemini

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s