Ett band som med omsorg förvaltar 80-talets döds är svenska Vampire. Vissa dagar är det ju allt man man behöver, lite klassisk melodiös döds.

Det är inspirerande att den svenska metalscenen aldrig verkar dö. Ett obetydligt litet land i norr som inte bara hänger med de stora drakarna, utan faktiskt ofta sparkar undan benen på dem och tar på sig ledartröjan. Från de svenska death metal-pionjärerna till de flummiga hårdrockarna i Witchcraft, Horisont och Graveyard, har svenska band både vågat bryta ny mark och förvalta gamla arv. Då har jag inte ens nämnt Bathory, Nifelheim, Watain, At The Gates eller Marduk.

Ett band som mer förvaltar än bryter ny mark är Vampire. Snygg melodiös döds med thrash-influenser. De är varken polerade eller skabbiga. Bara svängigt röj skapad med finess och god hantverkskunnande.

Vampires senaste album heter With Primevil Force och släpptes i våras på Century Media.

Vampire – He Who Speaks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s