Uncle Acid & the Deadbeats – The Night Creeper
The Night Creeper

Uncle Acid & The Deadbeats är ett av de där banden som hypades rejält i början men som faktiskt har överlevt hypen.

Flummigt men fokuserat

Några år efter debuten levererar Uncle Acid & The Deadbeats fortfarande narkotikaklassad motorcykelrock av finaste märke. Flummigt men på samma gång fokuserat och med tung botten.

Live på Truckstop Alaska

Själv köade jag i sträng kyla i flera timmar för att få se dem live. Fel avfart ledde mig ut i obygden och när jag väl nådde fram till Truckstop Alaska ringlade sig kön lång. Efter någon timme köandes i sträng kyla nådde jag och mitt sällskap fram till entrén. Precis då fick vi höra att det var en ut, en in som gällde. Som tur var ordnade situationen upp sig i tid till att Uncle Acid & The Deadbeats började spela. Spelningen var så klart fantastisk, och en vegetarisk rulle med mycket Sriracha-sås värmde upp kroppen.

Uncle Acid & The Deadbeats är fortfarande lagom stora

En positiv sak med Uncle Acid & The Deadbeats är att de fortfarande är rimligt stora. Ett välkänt band som är aktiva och spelar mycket live, men de har inte flugit för högt och för snabbt vilket bäddar för en lång och produktiv karriär. Förhoppningsvis kan man även i framtiden se bandet live på små klubbspelningar.

Den perfekta blandningen mellan öknen och engelsk fukt

Uncle Acid & The Deadbeats står med ena foten i den amerikanska stonerrocken och med den andra i fuktigt ockult engelsk landsbygd. Med sina Harleys åker de runt och sprider dålig stämning som höga zombies med både Kyuss– och Black Sabbath-patch på den mögliga jeansjackan.

Stillestånd på nyhetsfronten

Just nu har bandet inget inplanerat, vilket får mig att drömma om att de snart ska släppa nytt. Senaste skivan, The Night Creeper, kom 2015 så det vore verkligen hög tid. Tills dess har de flera fina släpp i bagaget som är värda att återkomma till.

Poison Apple med Uncle Acid & The Deadbeats
Uncle Acid & The Deadbeats-Poison Apple

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s