En av världens mest pålitliga metaletiketter är utan tvekan Rise Above Records. Ja, jag vet, du kan säkert räkna upp tio jätteobskyra bolag för ännu mer obskyra band som släpper fantastisk musik. Men här tänker vi inte vika av allt för mycket från mittfåran. Sonic Tundra är för folket och folket ska inte behöva söka på darknet efter bra musik.

Electric Wizard

Läsare av den här bloggen tvivlar inte på min kärlek till doomkungarna från Dorsetshire. Antingen älskar du den monumentala tyngden på de tidiga skivorna, eller så är du som mig och älskar de gungande melodierna på de senare skivorna. Är du min vän sätter Witchcult Today högst upp på listan av favoritskivor.

 

Troubled Horse

De bekymrade hästarna från Örebro har varit en mycket stabil doldis i det svenska musiklivet. De har inte slagit igenom brett som Graveyard eller dyrkats hårt av konnässörerna som Witchcraft. Däremot har de i mången år levererat kvalitetsrock utan trams.

The Oath

The Oath med Linnéa Olsson från mitt favoritband: Sonic Ritual. Hård rock som kom, regerade ett tag och sedan försvann. Sen den självbetitlade debuten har det varit tyst. Det är sådana band jag älskar mest; de som ger allt på en superstark skiva och sen försvinner.

Uncle Acid & The Deadbeats

Satanistisk motorcykelrock som låter alldeles egen. Jag älskar att ett band kan få varje existerande kliché att låta originell. Uncle Acid & The Deadbeats är här för att stanna, så har du inte upptäckt dem än är det hög tid att kapitulera inför dessa påtända riffanatiker.

Cathedral

Det vore helgerån att göra en sådan här lista utan att nämna bossen, Lee Dorrians egna band, Cathedral. Mannen som klev av höghastighetståget Napalm Death för att spela doom och ge ut band han älskade som vandrade i Black Sabbaths fotspår. Tack för det, Lee.

Hedersomnämnanden

Den här listan hade mycket väl kunna innehålla bland Ghost, men så folkliga ska vi inte vara idag, eller de tunga kamraterna i The Gates of Slumber. De banden får vi all anledning att återvända till en annan gång.

Så, tack för musiken, Rise Above Records.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s