Vi fortsätter granskningen av olika metal-bolag. Den här gången tittar vi närmare på amerikanska Southern Lord som ger ut crust, sludge och doom av finaste kvalitet.

I det här inlägget kikar vi närmare på fem band som är lite extra intressanta. En spretig blandning, men att ligga på Southern Lord betyder inte att man spelar en viss typ av musik, utan att man gör det bra.

Martyrdöd

Först ut är svenska punkskvadronen Martyrdöd. De har flugit runt i scenen några år och räknas vid det här laget som väl etablerade. Här handlar det om riktigt skarp misärpunk, ena foten i demonstrationståget på första maj och den andra på väg in till socialkontoret en sen februarikväll. Senaste skivan heter List och har världshistoriens fulaste omslag, men väl värd både en och två genomlyssningar.

Sunn O)))

Sunn O))) har väl nått något slags legendstatus vid det här laget. De lirar konstfackrock som definitivt inte rullar och samlar en brokig skara av polotröjor, crustare och metalheads framme vid scenen på sina spelningar. Iklädda munkåpor gör de metal att meditera till och gästartisterna brukar tillhöra black metal-eliten.

Power Trip

Power Trip är bandet som tog politiken tillbaka till metalscenen. På enaset alstret Nightmare Logic levererar de rallarsvingar mot de ekonomiska och politiska elit som förtrycker människan och planeten. Musik att vara förbannad på världen till.

Wolves in The Throne Room

Att Sonic Tundra älskar de ekologiska farmarna i Wolves in the Throne Room är ingen hemlighet. Drömsk black metal att löpträna över daggvåta ängar en månklar natt till. Så klart kontroversiella hos de mer ortodoxa black metal-fansen då de frångår den obligatoriska sataniske. Love it or hate it, jag vet på vilken sida jag står, men å andra sidan är jag knappast trve.

Sleep

Stonergudarna Sleep behöver knappast någon närmare presentation. De spelare långsammare och tyngre än någon annan, och framförallt snyggare. Skivan Dopesmoker illustrerar ganska väl bandets filosofi. Jag gissar att samtliga medlemmar röstade ja till legalisering av marijuana, om de nu inte sov bort valdagen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s