Ett av Sveriges just nu mest hypade band, Avantgardet, nynnas det på av varje trendkänslig läpp just nu. Jag är inte het torsk på bandet, men i fallet med Horsepundarpop lyckas de med den svåra kombinationen av tragiska livsöden i samhällets utkant med en sjukligt smittsam refräng. Mitt i all misär lyser en stark sol av hopp och värme. Jag är inte mer cynisk än att jag kan omfamna det.

Video regisserad av Peter Birro. Alltså Peter, inte Marcus. Det är en stor skillnad. Dessutom inspelad på Pet Sounds med en rad kända fejjor som bläddrar skivor och sjunger med. Sjunger med gör vi även här på Sonic Tundra.

Avantgardet – Horsepundarpop

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s