Sveriges sorgsnaste man, Henrik Berggren har släppt en video till låten You Wore The Crown, I Played The Clown. I videon tar han låttiteln på allra största allvar och ikläder sig clownkostym, bokstavligen talat.

Henrik Berggrens solodebut, Wolf’s Heart, släpptes tidigare i år var den en mycket glad överraskning. En skör och välproducerad skiva med mycket höga toppar och väldigt få dalar.

Grejen med Henrik Berggren är att man alltid varit orolig för honom. Det känns som fel ord kastat åt hans håll skulle få honom att bryta ihop. Hans långa frånvaro sedan Broder Daniels tragiska uppbrott har knappast gjort honom mindre skör, men betydligt mer självmedveten. Förut svingade han vilt mot alla som inte var som honom, vilket var i princip alla. Idag vet han att det är han som är annorlunda, att det kanske var han som hade fel, men att det är för sent att backa nu. Henrik Berggren är vad han är – det finns ingen återvändo. Både hans insikter och hans livsval är något jag respekterar djupt.

Men nog om detta. Sonic Tundra finns här för musikens skull. Därför: You Wore The Crown, I Played The Clown.

Henrik Berggren – You Wore The Crown, I Played The Clown

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s