Vi har alla våra ungdomssynder. En av mina är att jag under min lättpåverkade ungdom var ett entusiastiskt Marilyn Manson-fan. Det var på den tiden som det inte fanns något farligare än ungdom i svart rock. Varje tonåring med blått hår var en potentiell massmördare, och kanske var Marilyn Manson sista gången rockmusik faktiskt var farlig, på riktigt. Jag lyckades som tur var undvika modemässiga snedsteg som blått hår och svart rock. Musikmässigt, var jag dock nere i det industriella träsket.

Det här är något jag nästan hade förträngt tills absint-fantasten började dyka upp i mitt digitala flöde. Minnena väcktes till liv och jag fick anledning till att återvända till ungdomens mörker igen.

Marilyn Manson har hamnat i rampljuset av mindre roliga anledningar den sista tiden. Först fick han en gigantisk pistol över sig under en konsert. Sedan anklagades hans basist Twiggy Ramirez för våldtäkt vilket ledde till att han fick kicken från bandet. Ett moget beslut från ”The God Of Fuck”. Bra där.

Det fanns en period i mitt liv då Marilyn Manson var nummer ett i min värld. Och det är komiskt att tänka på att han under en period faktiskt ansågs vara farlig. På riktigt.

Jag har knappt hört en ton från vad han har släppt ifrån sig de senaste 10 åren, men jag antar att det är lyssningsbart. Antagligen.

Men som sagt, det fanns en tid då Marilyn Manson i princip var det enda som snurrade i CD-spelaren. Ett sort antal år senare kan man lugnt säga att en hel del material åldrats illa medan en del annat faktiskt fungerar – Mechanical Animals är ett gediget glamrockalbum. Gedigna låtar och kylig produktion som fungerar utan låtsastuffa poser. Antichrist Superstar, det stora genombrottet, har sina stunder, en smutsig nihilism och ett kompakt mörker, men är i vissa stunder pinsamt pubertalt teatralisk.

Sonic Tundra finns egentligen inte till för att tänka tillbaka på industrirock från förr, men va fan, ibland så får man kosta på sig att vandra längs minnenas allé.

Marilyn Manson – Apple Of Sodom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s