Many Days – Henrik Palm
Henrik Palm – Many Days

Henrik Palm har figurerat i de flesta svenska metal- och punkband värda namnet. Han har spelat i Mattias Alkbergs Södra Sverige, Pig Eyes, In Solitude   och Sonic Tundra-favoriterna Sonic Ritual samt är en av de namnlösa gastar som stämmer Ghost-skaparen Tobias Forge. Det sistnämnt talar vi inte vidare om just nu. Nu är det Henriks tur att stå i centrum. Efter att ha harvat runt i nämnda band har han nu tagit steget ut ur skuggorna och släppt en skiva i eget namn.

Many Days, släppt på Fetish Records, är ett mörkt men livskraftigt tillskott till årets skivskörd. Henrik Palm är en musiknörd, och jag fattar att här finns det referenser gömda som jag aldrig kommer att uppfatta. Men vad gör väl det när man har den här postpunk-pärlan i knät.

Many Days är en lätt besvärande djupdykning i ett mörker som ändå är tilltalande. Hade Joy Division växt upp i en svensk bruksort med lika stora delar metal som punk i högtalarna hade detta kunnat komma ut. Och skit i referenser. Skit i liknelser. På med hörlurarna och förlora dig denna lätt psykedeliska men mycket fokuserade skiva.

Har du fortfarande inte kollat upp Henrik Palms Many Days bör du göra det snart. Den här bollen vill du inte vara sen på.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s