Få hiphop akter har så svåröverblickbar diskografi som Wu-Tang Clan. Som enhet har de inte spottat ur sig särskilt mycket under sin 25+ år långa karriär, men alla soloprojekt skulle kunna fylla en mindre skivbutik.

I min bok är de soloalster som väger tyngst Liquid Swords av GZA och Only Built 4 Cuban Linx av Raekwon. Men en bortglömd liten pärla är debutalbumet från RZA:s alter-ego Bobby Digital, Bobby Digital In Stereo från 1998.

Wu-Tang Clans medlemmar hade spridits för vinden och istället för att producera sina vänner riktade RZA sin energi mot sig själv och lyckades skapa en unik liten pärla som präglas av en aldrig sinande ström av lekfullhet.

RZA AS Bobby Digital – B.O.B.B.Y

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s