Debatten om svenska exportsuccén Ghost lär ju inte stilla sig efter Tobias Forges Värvet-intervju som släpptes i veckan. 

Till skillnad från Tobias Forges sommarprat berördes faktiskt rättstvisten den här gången. Det han sa var väl inte särskilt chockerande, men att han avfärdade de som stämde honom som oviktiga och att de som skriker högst vet minst lär röra upp ont blod i motståndarlägret.

Om man är ointresserad av juridik av intervjun ändå vissa inblickar i tankarna bakom Ghost, och om framtidsplanerna.

Sonic Tundra tar ställning

Hur ställer jag mig då i debatten? Det är med dubbla känslor jag närmar mig Ghost. Visst, jag älskar bandet och deras förmåga att vara och se ut som hårdrock, men faktiskt vara ett popband. Ett satanistiskt Toto, om du så vill. Men rättstvisten har solkat ned lite av min syn på bandet. Jag förstår Tobias Forges vilja att kontrollera bandet, men resonemanget att de bara har varit kompmusiker köper jag inte helt och hållet. I bästa fall har det varit en miss i kommunikationen, sånt händer – men risken är att folk faktiskt blivit blåsta, i alla fall lite.

Forge visar upp äkta passion

Med det sagt vill jag ändå vilja flika in att jag har stor respekt för Forge, hans kärlek  till musik känns äkta, och hans passion till Ghost går inte att ta miste på. Hur det än har varit – i dag är Ghost hans.

Ghost – Cirice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s