Stora mästerskap brukar som sagt innebära en orgie i dålig smak och smittsamma eurotechno-produktioner. Men, det har existerat ljus i mörkret. Det har gjorts, i alla fall habila sportlåtar.

New Order – World In Motion

Mil ifrån Joy Divisions mörker. Men det finns ändå ett stråk av melankoli i hyllningen till världens mest hopplösa landslag. New order lockade fram det vackra i fotboll och gjorde om mittplan till dansgolv.

Bob Dylan – Hurricane

När Bob Dylan återigen plockade upp 1960-talsandan och blev politisk var det för att få rättvisa för morddömde boxaren Hurricane Carter, som enligt Dylan kunde blivit ”the champion of the world”. Hur det är med den saken låter jag vara osagt, men jag kan konstatera att på Hurricane så brinner Bob Dylan; han bryr sig.

Tyvärr så är det det här som dyker upp på näthinnan när jag hör låten.:

Sufjan Stevens – Tonya Harding

Tonya Harding var kvinna som lyckades göra konståkning intressant för fler än drillade ryska hockeyfrillor och skridskoburna hästtjejer. Torpeder. Galna utspel och osnörda skridskor – Tonya Harding, konståkningens George Beste, gjorde en död sport till ett tragiskt men vackert skådespel.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s